-=- RUSIFICAREA CONTINUĂ....DE CE NU NE OPUNEM?!... -=-

                                    DESNAȚIOANLIZAREA                                   BASARABIEI PRIN BISERICĂ...




Peste 1 000 000 de cetățeni din Republica Moldova au solicitat redobândirea cetățeniei române.

De ce?

"Este dreptul nostru", spun ei.
Bine, dar alte drepturi nu aveți?
Desigur, aveți dreptul la tot ce v-au luat rușii.
Dreptul la tradiții românești, tot ce v-au furat sovieticii, la bisericile confiscate, la despăgubiri; pentru genocidul practicat de ruși (deportări, oameni nevinovați, internați în spitalele psihiatrice, închiși în pușcării), de ce nu cereți aceste drepturi înapoi?

Majoritatea însă vă închinați în bisericile Mitropoliei Moldovei-Ruse. De ce nu cereți întoarcerea bisericilor acasă, în mitropolia Basarabiei?
Spuneți că Dumnezeu este Unul, de acord, dar pentru ruși, nu este tot Unul? Canonic, nici o națiune n-are voie să se răsfrângă asupra altei națiuni.
Oare preoții din Mitropolia Moldovei, nu cunosc acest Canon?
Veți spune că ați moștenit aceste tradiții de la mama, bunica, străbunica... da, așa este, dar nu uitați că ele au fost sub jug străin, rusesc.
Și voi serbați, în continuare, cum vă spune Moscova, mulți vă numiți români și vorbiți limba română, dar să nu uitați că prin biserică, ocupanții ne-au pus alt laț pe gât.
Câti dintre voi n-ați avut ocazia să vi se spună în bisericile Moscovei(Mitropoia Moldovei), că nu au în calendar prenume de botez, precum: Ioana, Mihaela, Gabriel, Ion, Doina, Laura și multe alte prenume românești.
Așa că, botezau DOAR cu prenume bisericesc-rusesc.
Bibilia zice că ne vom mântui ca NEAM, nu ca sat, oraș, raion sau republică!
(Alexei Paluță)


Comentarii