-=- PELASGII-VLAHI, STRĂMOȘI AI NEAMULUI ROMÂNESC...-=- (Autor, dr. Napoleon Săvescu, partea a III-a)

            -VLAHII, URMAȘI DIRECȚI AI                                         PELASGILOR! - 
                                 (partea a III-a)


Sosirea popoarelor slave, în secolul VI d.Hr., la sud de Dunăre, ne vor separa, dispersându-ne în marea lor masă. 
Ne vor numi Vlahi, Olahi etc. 
Rumânii, locuitori ai vechii provincii Dacia romană, care cuprindea Oltenia de azi și o parte a Transilvaniei, nu se deosebesc cu nimic de ceilalţi din teritoriile române neocupate de romani. 

Nu este nimic neobișnuit să vedem supravieţuind populaţii care-și păstrează caracterele imprimate de niște cuceritori, dar în cazul nostru, este “special” faptul că acestea s-ar răspândit și în zonele necălcate de soldaţii romani(!) (mă refer la limbă). 

Dacă vom considera că limba vorbită de locuitorii provinciei Dacia nu este de provenienţă romană, atunci face sens ca această limbă să fie aceeași în toată Dacia ocupată de romani (14 %) cât și neocupată (86%). 

Pe de altă parte, aceeași limbă se vorbește și la sudul Dunării, cam în toată peninsula Balcanică, de către strămoșii noștri uitaţi și neglijaţi, abandonaţi și nedoriţi de fraţii lor nord-dunăreni. 

Noi știm că România de astăzi are graniţele înconjurate de români, dar asta s-ar părea că nu înseamnă nimic pentru cei ce ar trebui să se întrebe: …de ce este așa? 

În 1977, în plină epocă comunistă, recensământul arăta numărul de români trăind în România: 19.003.511, în Moldova așa zisă sovietică: 2.525.687,  iar în Yugoslavia, Bulgaria și Ungaria : 1.200.000. 
Toți, Fraţi rupţi de patria mamă. 
Astăzi, datorită manipulării agresive și continue a adevărului de către politicienii ţărilor respective, numărul românilor scade fulgerător în ţările sud-dunărene. 
Să fi dispărut ei peste noapte? 
Au migrat, așa cu toţii, în… America? 
Și totuși, chiar dacă au dispărut din statisticile oficiale, limba lor continuă să se vorbească în sudul Dunării.

                                                        (Autor, Dr. Napoleon Săvescu)
                          - VA URMA -

Comentarii

  1. Din tot ce am citit accept concluzia ca denumirea de ''Dacia'' data de romani ,este pentru colonia infiintata de ei pe teritoriile cucerite de la Geti .Nu consider ca vorbim de o tara Dacia si nici despre un popor dac. Romanii au denumit ''daciii'' mai multe provincii din sudul Dunarii ! In prezent in provincia ''udine'' din Italia se foloseste ca denumire complementara a zonei denumirea de ''dacia'' iar stadionul se numeste Dacia fara ca locuitorii sa aiba o umbra de gand ca are legatura cu vechea provincie (colonie)infiintata de Traian ,pe teritoriile getilor. Gasim in documente ca getii isi numeau tara lor ''DIO GETIA'' iar ei isi spuneau geti ,guti ,rumuni,arimini.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu