-=- DIO GEȚIA, ȚARA GEȚILOR DIVINI -=-

                            -- DIO GEȚIA (ȚARA ZEILOR) --
                                                       8.500 de ani de continuitate! 

GEȚIA este numele real al multimilenarei și străbunei noastre țări. 

Între anii 82 şi 48 î.Hr., regele Burebista a reuşit să unifice majoritatea triburilor GETICE într-un REGAT uriaş, mărginit la nord de teritoriile actuale ale Cehiei şi Slovaciei, la sud de Munţii Balcani, la vest de Dunărea de mijloc (cam pe unde e acum Viena) şi la est de gurile Bugului. 

 Atunci când vorbim despre “daci” și “Dacia”, vorbim despre o realitate veche de doar două milenii, ori istoria și identitatea multimilenară a acestui popor nu se reduce doar la atât! 
Dacia a fost doar o provincie romană și nimic altceva! 

 Suntem singurul popor din aria de ocupaţie a Imperiului Roman care, chipurile, s-a transformat din rădăcini odată cu începutul procesului de „civilizare” şi am devenit „latini”, ”bucuroşi” de aurul furat, grâul prăduit, femeile violate şi copiii ucişi; aşa spune istoria oficială(măsluită!!!) a unui spaţiu existent timp de mii de ani în aceleaşi graniţe geografice – România. 

 Suntem singurul popor din lume a căror istorici atestaţi idolatrizează şi transmit acest sentiment de supunere totală și coabitare totală cu jefuitorii şi distrugătorii de bogăţii materiale şi spirituale ale unui neam născut paşnic şi defensiv, până la umilinţă. Numai că, ADEVĂRUL este cu totul altul. 
GEȚII AU FOST UN NEAM MÂNDRU ȘI PUTERNIC, ce nu s-a împăcat niciodată cu ocupația romană. 

 A schimba numele unei țări cu numele unei provincii administrată vremelnic de către jefuitorii romani este de neconceput ! 

Niciodată nu a existat un imperiu sau stat “dacic”, ci doar cel GETIC! 

De altfel, mai înainte de a-i boteza romanii cu numele de “daci”, aceștia au fost numiți DAOI, DAI, respectiv DAVI sau chiar DANI. 

Și nu de puține ori li s-a dat numele generic de sciți, ori barbari, tuturor locuitorilor de la nordul Istrului(Dunării) - prin “barbar” se înțelegea „străin”, așa cum îi numeau grecii pe toți cei care nu erau greci. 

 Denumirea de „daci” nu poate veni decât din cuvântul “dakka” ce are semnificația de “pumnal” . 

Pe tabula Peutingeriana “dacii” apar cu numele de “dagae”, nume care de altfel figurează și în S-E Turciei, anume Nemrut Dağ (“dağ” în limba turcă însemnând munte). 

Ori știm cu toții că dacii erau cei care “se țineau de munți.” 

De altfel, în sanscrită cuvântul “daksa” = deștept, înțelept, sud sau pământ. 
Iar în ceea ce-i privește pe romani, așa ne numeau ei, ‘daci’, adică lupi

Acest epitet de ‘dac’ sau ‘dav’ are mai multe sensuri.
 În traducere, Dacia poate fi Țara Înțelepților sau Țara Munților. 

În sanscrită, “da” = munte, protecție. Iar “ksa” = pământ, câmp, fulger, țăran sau distrugere. 

 Așa numiții DACI erau, de fapt, o ramură a GEȚILOR. 

 Dacă iubiți cu adevărat această țară, România, atunci uitați  termenii: DACIA, DAC, DACI ca fiind numele real al ÎNTREGII ȚĂRI… căci ei, acești termeni, fac parte din propaganda împotriva ancestralității neamului românesc şi transmit la nivel subliminal sentimentul de inferioritate … și doar de amintirea războiului pierdut cu Traian. 

 Dimpotrivă, lucrurile au stat taman invers: Imperiul Roman a trebuit să slujească supus şi să primească jugul triumfului GETIC!... 

 Isidor din Sevilia spunea: 
 “Roma însăşi, învingătoarea tuturor popoarelor, a trebuit să slujească supusă şi să primească jugul triumfului getic … ” 

Iar istoricul Trogus Pompeius scria: 
“Chiar şi Dacii sunt o ramură a Getilor.”

        (ÎN DREAPTA IMAGINII DE MAI JOS,  HARTA  PROVINCIEI ROMANE DACIA, REPREZENTÂND DOAR 14% DIN  IMPERIUL GETIC)

Comentarii

  1. Invatatul cercetator istoric al Italiei,Carlo Troya din Neapole,a dovedit ca stramosii actualilor romani,cum se numesc moldo-valahii,au fost getii si dacii,cunoscuti parintilor istoriei;ca acelasi popor a aparut insa mai tarziu in istorie sub numele de goti.Dupa relatarea lui Herodot privitoare la geti,deja inaintea anului 500 inaintea erei noastre getii au fost in Tracia.Zamolxe si arhitectura lor erau cunoscute. Extras din lista lui Troya despre Anuarele daco-getilor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu