-=- SĂ NU UITĂM CĂ, LA ORIGINI, SUNTEM GETO (DACI)!...-=-


Să ne amintim și, mai ales, să nu uităm niciodată, că suntem NEAM DE PELASGO-TRACO-GETO-DACI! 

Cel mai mult am fost cunoscuți sub numele de GEȚI.
Adică, suntem GET-BEGET de aici, din totdeauna!

Civilizaţia getică a fost creată de neamul care s-a dezvoltat la Marea Getică (Neagră), cunoscuți în istorie sub numele de GEȚI. 
Etnonimul geților a fost inclus cu siguranță în denumirea capitalei geților, SarmiGETuzo, (SarmiseGETuza), principalul centru politic, militar, administrativ și religios al regatului getic în timpul lui Bureo Bisteo,(Burebista) semnificând Geții lui Sarmis (sau Geții lui Hermes) care era un rege-zeificat al geților. 

SarmiGETuzo putea semnifica și Geția Sarmatică, adică a geților lui Sarmis, sarmo-geții (vorbitorii de limbă getică) prin transcriere în latină devenind sarmați sau în elina veche, sauromați. 

Geții localizați spre izvoarele Dunării mai erau numiți și DACI(deutsch în germană, dutch în flamandă)), în special după autorii latini (vezi Strabon). 

Teritoriul numit DACIA, din sudul Geției,(un teritoriu de doar 14% din pământul Geției), a fost colonie romană, și denumită așa,  probabil datorită faptului că-l învinsese pe ”DACI-balo” (Decebalus, Dacibală, Dacebalo), iar pe geții din zonă i-au numit ca fiind ai lui Daci Balo, deci...DACI. 
                                        (Thraxus Ares)

Comentarii