-=- ” CEI DREPȚI VOR FI CONSIDERAȚI NEBUNI...”

- Profețiile pustnicilor nemțeni (făcute cu sute de ani înainte), despre vremurile din urmă -

  
"La vremea cea din urmă, pământurile nu-și vor mai da roada lor, pădurile vor fi tăiate, iazurile vor fi secate, oamenii vor vinde moșiile fără de rușine, uitând că strămoșii lor le-au păstrat cu sabia." 

"Legile creștinești ale țării vor fi lepădate, iar hrisoavele voievodale vor fi luate în râs, iar conducătorii netrebnici vor face legământ cu fiara apocaliptică. 
Bărbații vor schimba obiceiul dumnezeiesc al demnității lor și se vor acoperi în straie femeiești, iar femeile vor umbla precum bărbații. 
Adunările din sărbători și toate obiceiurile pământului vor fi schimbate în obiceiuri și apucături sălbatice, păgânești..." 


 Document domnesc descoperit de Paul de Alep într-un sipet al lui Duma Negru despre vremurile din urma ale Moldovei, de la Mitropolitul Varlaam:  
“Dupa plecarea mitropoliților fanarioți vor urma oameni nevrednici la scaunul Moldovei, care vor încerca să vândă dreapta credință. 

Amestecurile de credință drept-măritoare cu cele papistăsești(catolice) și păgânești nu vor mai fi (nu vor mai fi considerate ca) o urăciune și o urgie înaintea lui Dumnezeu. 

Oamenii se vor vinde între ei, vor fi tăieri de sabie între frați pentru putere și ranguri pământești. 

Moldova va fi ruptă și împărțită dupa bunul gust al puterii de la Răsărit, prin sfaturi mârșave și ticăloase. 
La vremea din urmă o hiară9fiară) roșie cu multe capete va înghiți întreaga Europă creștină, iar oamenii se vor sălbătici mai rău ca fiarele. 

Oamenii se vor înrăi și vor strica obiceiurile pământului, înmultindu-se între ei ca dobitoacele fără nicio nerușinare, lepădând Sfânta Taină creștină a nunții. 
Vor defăima obiceiurile creștinești dedându-se la tot felul de obiceiuri străine, iar păgânii se vor amesteca cu sânge creștinesc. Mare urgie va fi atunci. 

 Domnii pământului vor fi oameni vânduți satanei, care nu vor mai purta grija poporului drept-credincios. 
Moșiile strămoșești vor fi călcate cu japca și luate de străini după bunul lor plac, lucru nemaiîntâlnit în curgerea timpului în Moldova. 

 Biserica strămoșească va fi rușinată de noile obiceiuri păgânești si papistășești, aduse cu sila de vladicii lor cu apucături satanicești. 

Oamenii afierosiți lui Hristos cu slujbă veșnică vor lepăda sfântul chip și făgăduința înaintea lui Hristos, dedându-se la viața lumească de dinainte. 

 La vremea cea din urmă, pământurile nu-și vor mai da roada lor, pădurile vor fi tăiate, iazurile vor fi secate, oamenii vor vinde moșiile fără de rușine, uitând că strămoșii lor le-au păstrat cu sabia. 

 Legile creștinești ale țării vor fi lepădate, iar hrisoavele voievodale vor fi luate în râs, iar conducătorii netrebnici vor face legământ cu fiara apocaliptică. 

Bărbații vor schimba obiceiul dumnezeiesc al demnității lor și se vor acoperi în straie femeiești, iar femeile vor umbla precum bărbații. 

Adunările din sărbători și toate obiceiurile pământului vor fi schimbate în obiceiuri și apucaturi sălbatice, păgânești, aducând în Moldova, în locul jocului de sărbătoare, jocuri de la sălbatici. 

Vlăstarele moldovenești, urmașii domnilor și boierilor de demult, se vor deda la obiceiuri și apucături ieftine. 

 La vremea de apoi, pe pământurile Moldovei va domni sărăcia, jalea, moartea, spaima, frica și omul nu va mai fi stăpân în bătătura lui. 

Vor pune domnii pământului biruri și legi cum n-au mai fost de la întemeierea Moldovei. 

Vor pune biruri și pe aerul lăsat de Dumnezeu. 

 Hiarele pământului și păsările și toate dobitoacele își vor schimba firea lor și vor apărea alte feluri de dobitoace, iscodite după mintea omului, care vor fi slabe la trup și fără de folos. 

 La vremea cea din urma, oamenii se vor strânge unii lângă alții în tot felul de născociri, lepădând truda satului, munca va fi o rușine, rușinea va ramane un obicei, iar cei drepți vor fi considerați nebuni.

 Se vor înșela unii pe alții crezând că asta e legea lui Dumnezeu. Și, în cele de pe urmă, ultima rânduială a pământului: se vor dezgropa oasele părinților și strămoșilor noștri, vor fi dărâmate bisericile, vor fi lepădate rânduielile creștinești și vor ieși un soi de oameni care, tot în numele lui Dumnezeu, vor face biserici fără cruce, vor nesocoti Sfânta Jertfă și, în cele din urmă, o vor amesteca în slujire cu păgânii. 

 Asa arată Apocalipsa Sfintei Cărți a Scripturii, ca la vremea din urmă, când veti vedea urăciunea pustiirii în locul cel sfânt, războaiele pe alocurea, urgiile si uciderile între oameni, lepădarea pruncilor din pântecele femeiești și oameni căutând liniștea de la un capăt al altuia al pământului, când graiurile se vor amesteca ca altă dată în Babilon, și sfarsitul va fi aproape. 

Moldova cea frumoasă și bogată, plină de daruri dumnezeiești, plină de locașuri sfinte, plină de oameni harnici și credincioși, va cădea în mâinile păgânilor și a necredincioșilor, iar căderea ei va fi mai grea decât caderea Constantinopolului din vremea măritului nostru domn Ștefan cel Mare si Sfânt. 

 Binecuvântat a fost pământul Moldovei și nerușinată a fost ocara oamenilor care, prin faptele și apucăturile lor stricate, vor întoarce pe voievozi în morminte și vor face pe strămoși să lăcrimeze sub glie, stând cu fruntea plecată în fața Marelui Stăpân Hristos, pentru rușinea lăsată de urmașii lor“. 
 (Document din Moldova dat de Mitropolitul Varlaam Mitropolitului Macarie cu prilejul călătoriei prin Moldova, adus de la pustnicii de la schitul lui Zosima din ținuturile Neamțului – cu titlul „Proorocii despre vremurile din urmă și căderea creștinească a Moldovei”) 
 Sursa: “Profeții si mărturii pentru vremea de acum“

Comentarii