-=- ÎNTREBAREA ZILEI: ROMÂNI, MAI DORMIM MULT?!... -=-

- MALUS DACUS = MIHAI VITEAZU - 



...Oare chiar nu încăpeau două statui în Piața UNIRII din Oradea?!...

Sau...ne pregătim cumva, deja,  de...o AUTONOMIE alogenă, cu SIMBOLURI cât mai STRĂINE de 
SUFLETUL ROMÂNESC AUTENTIC?!...


(”Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen (n. 12/24 august 1865Sigmaringen 
Ferdinand (nume la naștere Ferdinand Viktor Albert Meinrad von Hohenzollern-Sigmaringen) a fost al doilea fiu al prințului Leopold de Hohenzollern-Sigmaringen și al Infantei Antónia a Portugaliei, fiica regelui Ferdinand al II-lea al Portugaliei și a reginei Maria a II-a
Familia sa făcea parte din ramura catolică a familiei regale prusace de Hohenzollern.”)
(Wikipedia)

MOTTO:
”Pentru a lămuri o dată pentru totdeauna problema monarhiei în România, din perspectiva mea, astfel încât să nu mai fiu nevoit să răspund mereu acelorași nelămuriri, întrebări și acuze ale unor mega-hiper-pupători de funduri hohenzollerniene pe facebook, care mă iau ei la rost că de ce ma leg de Mihaiță I-ul, opinia mea, în linii mari, este următoarea:

1. Casa de Hohenzollern-Sigmaringen în România nu a avut niciodată legitimitate, ea nefiind adusă pe tron prin voință populară.

2. Ultimul domn legitim, ales prin voința populară  a fost Alexandru Ioan Cuza, îndepărtat printr-o lovitură de stat, ca atare Carol I nu a fost domn legitim al Principatelor Romane.
3. Așa-zisa regină a României, respectiv Ana de Bourbon-Parma, soția lui Mihai I, nu a fost niciodată regina României, cei doi căsătorindu-se după abdicarea lui Mihai. 
Prin urmare și pe logică elementară, urmașii lor nu au drepturi la coroana Romaniei.

4. Mihai I a abdicat, lucru care atrage anularea oricăror prerogative și drepturi ale urmașilor săi ca reprezentanți ai monarhiei române.

5. Unele actiuni benefice pentru români intreprinse de Carol I si Ferdinand au fost efective anulate de comportamentul total haotic al celor doi urmași ai lor, Carol II-lea, ”regele-playboy”, care s-a jucat cu tronul României în funcție strict de stările lui amoroase și ale lui Mihai I, un rege-copil, mult prea mic intelectual și prins în valtoarea unor vremuri care l-au depășit prin complexitatea lor
Și lista poate continua...
Concluzie: 
Numai și doar urmașii lui Cuza pot emite pretenții la coroana României, în cazul restaurării monarhiei în țara noastră.


Ori urmași ai lui Mihai Viteazul, ori Decebal, ori Mircea etc...dar NU Hohenzollernii.

(autor Valentin Roman)




Statuia voievodului Mihai Viteazul a fost dată jos, marţi, în jurul orei 13.30 de pe soclul din Piaţa Unirii din Oradea, în urma unei operaţiuni care a durat în jur de o oră. 

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente, unele voci acuzând administraţia locală de “trădare de ţară” şi considerând acţiunea “o ruşine naţională”.

Statuia va fi înlocuită cu una a... Regelui Ferdinard. 

 În piaţă a sosit, după ce statuia fusese coborâtă deja, şi generalul în rezervă Grigore Bartoş, fost comandant al Garnizoanei Oradea, care, de asemenea, într-un limbaj dur, în care i-a numit pe edili “idioţi”, şi-a exprimat protestul cu privire la scoaterea voievodului “din pământul românesc” şi definind întreaga acţiune ca fiind o “ruşine naţională”.

O soluţie mult mai potrivită ar fi fost amplasarea ambelor statui în această piaţă, văzând că amândoi au avut un rol deosebit în întregirea neamului românesc, iar Piaţa Unirii este foarte mare ca să-i încapă pe amândoi.




Dar, după cum spune și candidatul independent la europarlamentare George Simion, cei care au aprobat această rușine națională  “Sunt aceiași care ne-au vândut moștenirea Gojdu!”
Statuia lui Emanuil Gojdu, după ce aceasta a fost demontată sub același pretext al “reabilitării”,  zace de  peste 4 ani printre gunoaie și șobolani sub cerul liber, până s-a umplut de mușchi și mizerie.





***************************************** 

P.S.1:
 


În Harghita și Covasna se împânzesc localitățile cu steaguri străine, ale Ungariei și cârpa secuiască ilegală, sfidând legea și Constituția țării...Unde sunt autoritățile statului român? 
Aici e România! 
Inima țării e aproape de infarct... 
Trezește-te române!

P.S.2:
Curată nebunie și planuri bine gândite, viclenii maghiare prin care doresc să își impună voința și stăpânirea - Proiect de lege: 
Ungurii din ROMÂNIA să nu mai învețe deloc limba română!...

Partidul Popular Maghiar a anunțat pe 5 mai într-o conferință de presă, că va propune un proiect de lege care să modifice legea educației astfel încât să nu mai fie obligatoriu examenul de limbă română pentru elevii maghiari. 
Partidul Popular Maghiar (PPM) susține că elevii care aparțin minorităților naționale sunt... discriminați fiind obligați să susțină un examen suplimentar în comparație cu elevii români.
                                                                           P.S.3 

Categoria: SĂ ÎNVĂȚĂM DE LA ALȚII:

Slovacia a interzis intonarea imnului UNGARIEI pe teritoriul său! 

Slovacia a interzis intonarea imnului Ungariei pe teritoriul său, în baza unei noi legi adoptate de parlament. 
Cei care vor face asta vor risca amenzi de până la 7000 de euro, începând cu 15 mai. 
Intonarea imnului maghiar în Slovacia va fi permisă doar de față cu o delegație oficială a Ungariei. 

Noua lege a simbolurilor naționale slovace interzice intonarea imnului oricărei țări străine, dacă o delegație oficială a acelei țări nu este de față. 
Până acum, doar Ungaria s-a revoltat la auzul acestei știri...

*************************************

În realitate, populația majoritar românească, cu mici excepții în majoritatea cazurilor, trăiește în armonie cu majoritatea etniilor conlocuitoare. Eventualele divergențe majore sunt cazuri izolate și de cele mai multe ori sunt provocate DOAR de clasa politică, fie ea maghiară sau românească.

Comentarii

  1. TREZITI-VA ROMANI ! NU MAI DORMITI ! Nu vedeti ca ticalosii nu se mai potolesc ? Doamne ajuta-ne si trimiteni-l odata parinte pe Vlad Tepes mai repede!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exagerati Ungaria nu are niciun fel de pretentii. Una din cauze este ca teritoriile cu unguri sint adinc in Romania cu o populatie majoritara romana Statul maghiar no vrea sa se trezeasca cu 2 milioane de romani intro tara de 8 milioane Sint si extrimisti romani Nimeni in lume Nato U E nu contesta granitele Romaniei

      Ștergere
    2. CHIAR AȘA...NICIO PRETENȚIE?!....Mai cercetați, d-le NECUNOSCUT...:)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu