-=- Serial -- ISTORIA ASCUNSĂ: EUROPA A FOST GEȚIA! -- partea a IV-a -=-

                               -- ISTORIA ASCUNSĂ: 
               EUROPA A FOST GEȚIA! --
                                         partea a IV-a 
(în imaginile de mai sus, COVOARE TRADIȚIONALE ȚESUTE, de mii de ani,  în regiunea PUNJABI din INDIA)

...În anul 1922 a apărut la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, o lucrare intitulată The Cambridge History of India. 

Lucrarea a apărut în contextul în care la începutul secolului XX englezii aveau colonii în Africa, în America de Nord și în Asia, care erau de regulă popoare inferioare lor din punct de vedere al dezvoltării sociale și culturale. 

Și totuși, indienii-arieni le erau superiori din punct de vedere cultural și spiritual. 
Atunci au vrut să știe ce-i cu acești indieni: de unde vin, care le este istoria? 
A fost întreprinsă o cercetare pe baza cărților vedice (care sunt cele mai vechi monumente literare ale umanității) și s-a făcut observația elementară că în Vede nu există mențiuni despre fauna specific indiană actuală (lei, tigri, cămile, elefanți), dar există în schimb dese mențiuni despre fauna carpatică (urs, lup, vulpe)

Și atunci, pe baza acestor date, dar și a altora, ei au stabilit în volumul I pagina 68 (au apărut șase volume până în 1926) că nu există decât o singură arie în Europa de unde ar putea să provină indienii arieni și anume aria mărginită la est de Carpați, la sud de Balcani, la vest de Alpii Austriei și la nord de munții care fac legătura cu Carpații. 

Adică ZONA TRANSILVANIEI, din PELASGIA-GEȚIA, care apărea astfel ca LEAGĂN AL CIVILIZAȚIEI de unde au plecat toate popoarele. 

Textual, la pagina 71, se afirmă clar: ”Din acest spațiu (Transilvania) au plecat MASAGEȚII, străbunii indienilor arieni, persanilor, grecilor antici, latinilor, celților, germanilor și slavilor.” 

Herodot a scris și el despre masageţii din Asia.

Primele atestări ale tribului masageţilor în Asia le găsim la Herodot: 
”Caucazul formează barierea parţilor (neam scitic – n.r.) dinspre apusul Mării Caspice, iar pe urmă spre vest şi înspre răsăritul soarelui vine o câmpie de o întindere imensă (Asia Centrală, în apropiere de China – n.r.), care se pierde în depărtare; această câmpie mare o ocupau masageţii, în contra cărora avea Cirus poftă să pornească cu armata”. 
Cirus, regele perşilor, chiar a pornit împotriva masageţilor conduşi de regele Tamyris, dar armata sa a fost nimicită, iar Cirus, decapitat. 
Și, desigur, deducem că masageții au plecat de pe aceste teritorii și cu LIMBA. 
Oricine pleacă dintr-un spațiu poartă cu el Limba. 
LIMBA este marca originii de unde te-ai născut și de unde ai plecat.


“Limba punjabi, din India, are peste 2.000(!) de cuvinte 
curat româneşti, iar multe altele seamănă foarte mult cu ale noastre. 
Asta pentru că ei sunt urmaşii unui trib getic(masageții), ca şi noi de altfel, deşi distanţa dintre români şi punjabi este de 4.500 de kilometri”.
(Lucian Cuejdean)

   Altfel cum s-ar explica cei peste 90 milioane de vorbitori de limbă română veche existenți și ASTĂZI pe teritoriul Indiei!?(la noi în țară mai suntem doar 22 milioane-teoretic!)...
Vorbitorii ei din Punjabe-India fiind mult mai deschiși la culoarea pielii, chiar albi, față de restul populației autohtone și care susțin că străbunii lor vin din Carpați...
În VEDE se vorbește de zeii blonzi și cu ochiii albastri sau verzi care au pus bazele spiritualității lor...
                                (referințe BASARABIA LITERARĂ)


                          -- VA URMA -- 
                                  

Comentarii