--- DIO GEȚIA - ȚARA ZEILOR ---

             --- DIO GEȚIA (DACIA) --- 
Nume străvechi de la ”capul şi începătura Moşilor”, nume în care se ascunde toată istoria cea adevărată a noastră și nu numai, de la începutul Soarelui și până azi.


  Au trecut mii și mii de ani, dar încă se mai aude rostit, mai timid, mai răspicat, cu emoție și respect, cu teamă și groază, încă ne mai dă speranțele unei lumi drepte și curate, încă îi mai sperie și îi deranjează cumplit pe cei care trăiesc în întuneric. 

 S-a murit pentru acest nume, s-au purtat războaie crunte, s-au frânt destinele unor mari oameni în jurul acestui nume, s-au jertfit mulți tocmai pentru ca noi Românii, urmașii divinilor GEȚI  așa cum ne numeau bătrânii înțelepți greci, să ducem mai departe acest nume sfânt care sfidează timpul și uneori și spațiul.

    Trebuie să înțelegem că istoria ne-a fost înlocuită, ceea ce se învață acum în școli nu are nici o legătură cu trecutul nostru. 
 Un trecut glorios și foarte încărcat de războaie, un trecut ascuns nouă Românilor, un trecut mai măreț decât ne putem imagina. 

Suntem urmașii celor care erau în stare să poarte război cu toți zeii pentru a-și apăra identitatea și moștenirea sacră lăsată din moși strămoși. 

 Trebuie doar să ne deschidem sufletul către adevăr și să redevenim ce am fost odată! 

 Suntem în stare de asta pentru că, în noi, încă mai curge sânge de Geto-Dac!

                                        (adaptare după Dacul Mailo)

Comentarii