-- REMEDII NATURALE PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ -- Codița șoricelului --







Codita-soricelului (Achillea millefolium) este o planta strans legata de musetel si a fost folosita din timpuri stravechi de oamenii din intreaga lume. In mod traditional a fost folosita pentru a reduce inflamatia (in special in tractul digestiv), pentru tratarea ranilor de piele si a sangerarilor minore, si ca sedativ pentru ameliorarea anxietatii sau a insomniei.


In secolul XVII-lea, aceasta planta era foarte populara. In acel moment, frunzele sale se pregateau si se consumau in salate. Astazi, este o planta culinara si medicinala, din pacate, insuficient utilizata.
Radacina acesteia a fost folosita pentru tratarea naturala a plagilor timp de secole. Achileina, prezenta in aceasta planta, este cunoscuta pentru capacitatea de a oprii sangerarea. In forma de pulbere, poate fi aplicata pe rana pentru a opri nu numai sangerarea ci si pentru a diminua durerea. In plus, este un antiseptic natural, astfel incat poate preveni infectarea ranilor. Acesta este motivul pentru care multe unguente de vindecare includ codita-soricelului ca ingredient cheie. 
Ceaiul de codita-soricelului este utilizat in tratamentul terapeutic al inflamatieianxietatiitulburarilor digestive si sanguinespasme musculareraniraceligripa, tuse convulsiva si astm bronsic, doar pentru a numi cateva. Este de asemenea un detoxifiant puternic care ajuta la imbunatatirea sanatatii sistemului imunitar.

Radacina acestei plante contine un ingredient hipnotic, care are efect similar cu cel al canabisului. Ceaiul este cel mai bine absorbit inainte de culcare pentru a induce relaxarea si un somn mai profund si linistit.
Ceaiul de codita-soricelului poate fi folosit ca ajutor digestiv eficient, in special pentru cei care sufera de crampe la nivelul stomacului. Actioneaza ca un anti-spasmodic prin relaxarea muschilor din stomac si intestine. De asemenea ajuta sistemul digestiv sa absoarba mai multe substante nutritive din alimente si se spune ca imbunatateste calitatea apetitului

Acest ceai are o capacitate unica de a asista la coagularea sangelui si la tratarea plagilor, deoarece inglobeaza cu usurinta vasele de sange. Proprietatile sale antibacteriene il fac util in tratarea ranilor minore. Tensiunea arterialaridicata poate fi reglementata in mod natural.
Un alt beneficiu pentru sanatate este detoxifiereasi abilitatea de curatare a sangelui. Actioneaza ca un diuretic, incurajand transpiratia si urinarea, eliminand retinerea de apa
Pentru cei care sufera de dureri cronice datorate artritei reumatoide, ceaiul de codita-soricelului poate ameliora aceste simptome. Calitatile sale naturale anti-spasmodice, impreuna cu capacitatea sa de a imbunatati circulatia, pot ajuta la usurarea durerii artritei
Acest ceai nu este recomandat sa se bea zilnic. Acesta are proprietati puternice de curatare si trebuie sa se limiteze o perioada de o saptamana intre utilizari.




Comentarii