-- AUTONOMIE pentru CRIȘANA DE VEST din UNGARIA! --


       Românii au decis să le răspundă ungurilor: “Autonomie pentru Crișana de Vest din Ungaria”. Petiție online.

Iată că se poate și altfel: în loc să ne tot apărăm că ne iau ungurii Transilvania, cum ar fi să cerem 
noi autonomie românească pentru o parte a teritoriului maghiar? 
Și pentru că unii sunt cu inițiativă, pe net circulă recomandarea de a susține o petiție prin care se 
cere autonomie pentru partea de Est a Ungariei, un pământ care a fost odată românesc…

Comentarii

  1. asa da treaba buna,sa ne dea ce este al nostru!

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte bine asea trebuiea precedat de mult timp , dar nu este tirziu nici acum ,cel mai mare pacat al romnilor este comoditatea (lasi si nesimtitii) nu este tirziu sa ne verticalizam .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Românii nu au conducători pe măsură. Din acest motiv și suferim.

      Ștergere
    2. Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi! Inclusiv cu limba romana...

      Ștergere
  3. Eu n-aș fi chiar atât de severă cu românii...
    Venim, totuși, după un regim totalitar, când nu știai cine te poate ”turna” la securitate, chiar și fără vreun fundament real...Apoi, Biserica ne-a învățat să fim umili, răbdători, să întindem și celălalt obraz, să facem doar ce spune popa și nu ce face el, să îndurăm orice și oricât, că...așa ni-e datu...
    Din fericire, în ultimii ani, românii au înțeles că au și drepturi, nu numai îndatoriri...dar...mai trebuie schimbată o generație, măcar...:)
    Mulțumesc mult pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. partea de vest a crisanei a fost cedata ca de altfel si o parte din banat prin tratatul rusinos de la versailles din 1919.practic atunci nu am castigat n-am "castigat" nm -doar nite teritorii ale noastre in schimbul altora ca in final sa le pierdem in 44-47 prin tradarea regelui

      Ștergere
    2. Mai tov. No-name. Mai mergi la scoala. Citeste Slavici, Eminescu, Giurascu vechi, Iorga. Poti si sa citesti documente la bibliotecile straine, nu doar pe cele curatate de securisti in anii 1945-2018.

      Ștergere
  4. Daca ar ajuta cu ceva, chiar ar fi o idee. Dar, dragii mei, nu cumva uitati ceva ? Ce am facut cu tara noastra ,avand granitele actuale ?! Am reusit sa o protejam ? Am reusit sa ne gospodarim cu bogatiile pe care ni le-a dat acest pamant ? Noi nu mai avem o tara...am lasat hotii si talharii sa ne prade si sa isi faca de cap cu noi. Da sau nu ?
    La ce ne mai trebuie inca o bucata de pamant ? Sa il nimicim si pe acela ?
    Oricum ,habar nu aveti ce se intampla in lume. Cand exista o Agendă care vrea sa reduca omenirea la 500 milioane de oameni pe toata planeta, ar trebui sa ne unim fortele si sa luptam pentru viata noastra. Dar, vorba lui Einstein "Doua lucruri sunt infinite : universul si prostia omeneasca. Şi nu sunt sigur despre primul." Asa ca , TREZITI-VA SI DESCHIDETI OCHII !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că reacționați cam exagerat și, chiar nu este cazul....Cred că acest gest a fost făcut DOAR pentru a simți și ”alții” cum este când unii îți vor bucăți din țară( deși Transilvania n-a fost a lor decât vremelnic!)....Nu suntem noi genul care să pornim un conflict atunci când nu este cazul...încă! :)

      Ștergere
  5. In anul centenarului Unirii, veneticii antiromani PSD-ALDE au VANDUT Romania la unguri, ca sa se scoata ei penalii PSD/ALDE de la puscarie! Vezi asta: https://youtu.be/d4llt2Z3izI
    Apoi..:
    Apoi vezi si asta:
    https://youtu.be/rnPdJiM9tSA
    .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe...de-ar fi doar ei de vină...ce simplu ar mai fi totul...Dar TOATĂ CLASA POLITICĂ DE DUPĂ 1989, PERINDATĂ LA PUTERE, SAU NU, ESTE FIX LA FEL DE VINOVATĂ! FĂRĂ NICIO EXCEPȚIE!

      Ștergere
  6. Doar Crișana de Vest este prea puțin și justificabil istoric normal ar fi până la Budapesta,adică un zid care să o împartă în două partea estică să revină României iar cea de vest Austriei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Românii nu mai trebuie sa sa inghita orice...
    Trebuie sa i apărăm pe frații noștri români timoceni din Timoc.caci sârbul nu i mai bun cu ungurul..
    Iar pe unguri trebuie sa i ținem în șah cu autonomie în Crișana sa le de-a pace secuilor pe care i a maghiarizat total

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu