-- SCRISOAREA ZILEI -- Superbă! --







         Ne-am saturat de minciunile lor. 
Să le fie clar: noi NU suntem urmașii Romei! 

     O doamna/domnisoara Irina-Maria Manea, de la Historia.ro s-a gândit să scrie un articol intitulat „Dacomania sau cum mai falsificãm istoria” prin care să demaște... conspirația dacilor care, pur și simplu, nu vor sa dispară din istorie. 

     După ce toți alogernii și veneticii ”istorici” ”lingviști” și ”mari specialiști” au redus limba dacilor la câteva cuvinte, după ce au șters memoria culturală a geto-dacilor, după ce i-au făcut să se simtă inferiori tuturor națiilor prin demonizare (dac-drac), iată că acum, vine și doamna/domnisoara, care  este de-a dreptul ultragiată că niște oameni se consideră a fi geto-daci și vor să chiar să rescrie istoria oficială, care nu le dă dreptul la existență. 
       Ai dracu dacii ăștia, de-alde Pavel Coruţ, Adrian Bucurescu, Paul Lazãr Tonciulescu, Cornel Bîrsan, Napoleon Savescu, Eugen Delcea, care nu vor sa se simtă deloc imperatori romani.

         Mintea doamnei/domnișoarei respective nu poate concepe cum un istoric, cum a fost Nicolae Densușianu, după ce a cercetat zeci de ani lucrări în bibliotecile din Bucuresti, Budapesta, Viena si Vatican, a ajuns la concluzia că pe aceste meleaguri a existat un popor Pelasg care a avut un imperiu ce se întindea pînă în Japonia !?....Că, doar istoria oficială spune clar că lumea a început cu romanii,  iar pelasgo-geto-dacii erau niste bieți neica nimeni de care romanii s-au împiedicat pentru o clipă.

       Cităm din spusele distinsei d-re ofuscate: „Curentul cultural dacologic, care vrea sã repunã în drepturi ‘marea civilizaţie dacă’, uită adesea să mai facă diferenţa între fantezie şi fapt, în virtutea unui naţionalism fundamentalist care intoxicã mediul academic şi cercetarea profesionistã” spune bine-intenționata de ea...

       Dacă NU spui că geto-dacii au fost șterși de pe fața pămîntului înseamnă că traiesti o... fantezie, s-ar părea. 

    Probabil tot o fantezie au fost si cei 40 de împărati traci-daci-getodaci care au condus Imperiul roman de Răsărit dupa epoca Traian. 
    Probabil fantezie o fi si Împăratul Galerius care a schimbat denumirea imperiului Roman în Imperiul Dac. Or fi fost si ei  parte a conspiratiei mondiale dacice!?...

       Si cum se mai lasa intoxicat mediul acadamec, tinerii profesori de istorie nemaidorind sa fie prostiți cu latinizarea dacilor, ei incepând să descopere   lucrurile și faptele adevărate. 


      „Mai exact, cum s-a ajuns la o exacerbare atât de mare a cultului dacoman, propovãduit în principal de Napoleon Sãvescu în lucrarea “Noi nu suntem urmaşii Romei” şi organizaţia “Dacia Revival International Society”? 

”Totul porneşte de la nevoia unei rãdãcini” ne spune iubăreața de soldați ocupanți romani.

           Dar doamna/domnisoara iubitoare de soldati romani a scapat un porumbel: 

”Totul porneşte de la nevoia unei rãdãcini.” 

    CORECT! Numai că,  rădacinile noastre NU sănt romane. Sunt getice, dacice, pelasgice. 

Ce o fi așa de greu de crezut? 

  Poporul român nu este urmasul celui roman, nici nu avea cum pentru că, pur si simplu, nu exista un popor roman!  

     Imperiul roman era un conglomerat de națiuni, care își vedeau de treabă fiecare in felul ei doar functiile de conducere fiind supuse formalitătilor romane. 

     Este ca si cum ai spune ca a existat un popor sovietic cand am vazut cu totii că rusii, ucrainieinii, uzbekii, cecenii etc trăiau separat și doar functiile de conducere fiind „sovietice” prin formalism. 
Iar daca nu exista popor roman, cum ne-am romanizat?

     Ne mai spune d-ra intrigată că, ”în 1894 Teohari Antonescu publicã o lucrare al cărei titlu vorbeşte de la sine: ”Dacia, patria primitivã a popoarelor ariene”, dar cel care va crea o adevărată biblie a protocronismului este Nicolae Densuşianu, care nu duce lipsă de erudiţie sau metodologie, dar acestea nu sunt deloc temperate de fantasme…

”Dacia preistoricã” din 1913 ne prezintã imperiul ‘pelasgic’, care se extinde din Dacia începând cu 6000 a.Hr., ajungând sã cuprindã Europa, Asia şi Africa…Teritoriul României devine nucleul unui mare imperiu, dacii sunt strãmoşii tuturor popoarelor, iar din limba dacã derivã toate celelalte. Dacia este un centru al lumii şi un simbol cosmic” mai zice d-ra adoratoare de soldați ocupanți romani.

      Domnisoara/doamna extaziată posibila ei origine romană devine însă confuză: 

”Nicolae Densusianu, care nu duce lipsa de eruditie sau metodologie este un... fanatic,  deoarece a ajuns la concluzia că, dacii sunt urmașii Imperiului Pelasg ce a dominat Europa, Asia si Africa.”

          Pentru o clipă, haideți să fim de acord cu dumneai si să spunem la fel ca ea: 

”In perioada 1905-1912, cand dacii nu existau în istorie,  un istoric român, premiat de Academia Română pentru studiile sale istorice, a primit o bursă de la aceeași academie și a fost trimis să cerceteze istoria românilor la bibliotecile din Budapesta, Viena și Vatican. 
Acesta a citit toate operele clasice de la aceea vreme care îi menționau pe daci. 
A fost apoi  în zonele românești din Serbia si Croația. 
      Cu toată informația acumulată, concluzia la care a ajuns a fost să spună că geto-dacii sunt urmasii Imperiului Pelasg care a dominat lumea. 

     La 1900 cand scrierile SF erau reprezentate doar de Jules Verne. 
Cand NIMENI nu s-a gândit în lumea asta să facă legătura între neamurile lor si pelasgi. 
    Nici măcar grecii care au facut varză panteonul zeilor pelasgi Uran, Saturn, Apollo etc , preluând și însuțindu-și totul în mitologia lor. 
      NIMENI n-a avut curaj să îsi asume istoria unui popor magnific, să se lege de el. 

      Doar un român, istoric, nascut intr-un sat, Densus, din judetul Hunedoara. 
El a avut tupeul sa refacă legătura între Imperiul Pelasg, geto-daci si români. 
Absurd, nu? ...Nu mai bine stătea el cuminte și învăța mecanic latinizarea dacilor, așa cum au făcut toți ceilalți ”istorici” până la el,  decât să provoace dureri de cap acestei domnișoare!?

      De aici țipetele de groază ale iubitorilor de soldați ocupanți romani. 

Ei aveau impresia că lumea începe cu Imperiul Roman. 
Ca și toate cărtile noastre de istorie. 
Înainte de ei nu găsești decît cîteva rînduri. 
Acești adoratori de soldați romani au crezut că veșnic vor prosti lumea cu teoria romanizarii din care aflăm cum,  doar  câteva mii de soldați romani, în doar o sută și ceva de ani , pe doar 14% din teritoriul Geto-Daciei,  s-au împreunat cu toate femeile din Dacia cucerită,  ba chiar și  din părțile ei libere. 

 În mintea lor, femeile geto-dace din Moldova, Maramures etc, care nu au văzut, de fapt,  romani în viata lor ....au născut copii cu ei si i-au invățat doar în limba romana. Ca proastele, au refuzat categoric să vorbească limba dacică, limba străbunilor lor,  cu cei mici. 
Au vorbit doar limba imperiului roman pe care au învățat-o ele cumva, de undeva. 
Dacă tot au rămas însărcinate cu soldați romani pe care, de fapt,  nu i-au văzut și nici întâlnit în viața lor, de ce nu ar fi învățat și  limba romana de undeva, nu?! 

    Bătranii, femeile și bărbații geto-daci LIBERI, care stăteau În satele dacice libere si nu aveau de unde nici să afle de existența romanilor, învățau și ei, pe rupte limba cuceritorilor romani. 
     Ei, cei mai fanatici păstrători ai tradițiilor dacice, dintr-o dată, s-au gândit că doar cultura romană este mai faină. 
     Așa că au imbratisat cultura romana despre care știau, de fapt,  .. nimic!

        Ei nu aveau de unde sa afle de romani. Nu existau televizoare, ziare, internet, faceboook să stie de ei. 
Tot ceea ce știau erau din spusele luptătorilor daci. 
O chestiune interesanta -ar fi petrecut și  in cazul luptătorilor daci. 
    Ei au fost romanizati în.... timpul luptelor. 
În toiul luptelor pe viata si pe moarte ei învățau limba romana. 
Nici nu mai vorbeau limba dacă, probabil de.... rusine. 
Cred ca se simteau provinciali, asa că vorbeau latina înainte de luptă, în toiul luptei si după luptă. 

      Dar, domnișoara intrigată mai are și alte nemulțumiri : 

„Majoritatea protocroniştilor nu au studii de istorie, ignoră scrierile istorice, scot din context idei, hiperbolizeazã surse incerte şi izolate(Tăbliţele de la Sinaia, de la Tărtăria, codicele Rohonczy, etc), apelează la argument logice care nu sunt decât speculaţii şi îi anatemizează pe istorici pentru că ar ascunde adevãrul”, ne mai spune d-ra respectivă.

     Dacă unul are studii de istorie, a fost premiat de Acedemia Română, este considerat fanatic. 

Dacă românii iubitori de istorie si de daci ACȚIONEAZĂ pentru redescoperirea ADEVĂRULUI DESPRE GETO-DACI,  ei nu trebuie băgati în seamă pentru că nu au studii de istorie. 

      Adică, în viziunea ei, mai bine să ai studii de istorie și să repeți ca papagalul că dacii au fost romanizati și că românii au apărut ca simbioză între poporul dac si cel roman.

        Daca cineva găsește Tăblițe cu scris mai vechi cu 1.000 de ani decât cel sumerian,  reprezintă un caz izolat si nu trebuie cercetat pentru a vedea dacă mai sunt și alte Tăblițe în genul celor de la Tărtăria.


 Ar fi chiar păcat să rescri istoria oficială pe baza a trei tăblite cu un scris mai vechi decat cel sumerian, nu?!
  Mai bine să zacă necercetate în vreun depozit de muzeu prăfuite și uitate!....

    Tone de maculatură tipărite an de an,  în care ni s-a spus că cel mai vechi scris este cel sumerian să nu mai aibă folos doar pentru cele câteva tăblițe descoperite și care rescriu istoria lumii?!...

     Mai bine să nu cercetăm și să facem arheologie cu.... excavatorul pe autostrazile patriei. 

 CNu de alta , dar cum bagă o cupă de excavator în pământ cum scot ceva cu geto-daci, la 1-2-3 metri, de rămân interziși iubitorii de soldati romani. 
      Ei tot asteapta acel ceva care sa le confirme că dacii și-au uitat brusc limba si traditiile multimilenare si le-au imbratisat pe cele ale romanilor. 
Asteptare frumoasă, domni și domnișoare!...

       P.S. : La referinte domnisoara/doamna adoratoare de soldati romani nu a trecut ”Dacia Preistorică”. Pai să spui că Nicolae Densusianu este fanatic fără să-i citesti opera? 

Cum poti să critici ceva ce nu au citit? 
Mintea iubitorilor de soldati romani nu pot însă procesa istoria ADEVĂRATĂ a Geto-Daciei.

       Ne-am linistit, iubitorii de ocupanți soldati romani vor pierde, clar,  bătălia cu geto-dacii pentru că nu le citesc operele si critică doar  din reflex și din cine știe ce scopuri ascunse....

      Noi, care NU SUNTEM URMAȘII ROMEI, fiind urmasii Imperiului Pelasg-Geto-Dac, suntem pe drumul cel bun.-


(--adaptare după Traieșteromanește--)




Comentarii